Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων – Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2020 - 12:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορωνοϊός: Ανοιχτά τα ενδεχόμενα παράτασης της σχολικής χρονιάς και μετάθεσης των Πανελλαδικών άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μετά τα προληπτικά μέτρα που έλαβε το υπουργείο για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως «αν ισχύσουν μόνο οι 14 ημέρες κλεισίματος, δεν θα χρειαστεί παράταση της σχολικής χρονιάς» κάνοντας λόγο για επαναπροσδιορισμό του προγράμματος αν χρειαστεί.

Η ίδια υπογράμμισε πως αρμόδια για να λάβει απόφαση παράτασης του κλεισίματος πέραν του 14ημέρου είναι η επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Υγείας με επικεφαλής του λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως «αν φτάσουμε σε μακρά περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ως αρμόδιο υπουργείο έχουμε υποχρέωση να επεξεργαζόμαστε κάθε σενάριο, πιθανότατα και τη μετακύλιση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους μαθητές να περιορίσουν τις βόλτες. «Θα έλεγα στα παιδιά να περιορίσουν αυτή τη διαδικασία».

Κορωνοϊός: Ειδικές οδηγίες για την αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ

Κορωνοϊός -Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Πώς θα εφαρμοστεί

Κορωνοϊός: «Μάσκες του 1,40 πωλούνται πλέον 7 ευρώ»

Κορωνοϊός: Ποιές οι διαφορές με το κρυολόγημα και τη γρίπη – Αναλυτικά τα συμπτώματα

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: