: Η Αττική παραμένει σταθερή με μείωση μόλις 5% ενώ η Θεσσαλονίκη είχε εμφανή βελτίωση με μείωση 35%

Ανησυχία προκάλεσε το άκουσμα των 2.433 νέων κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (25.05). Ο αριθμός των νέων μολύνσεων σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε ένα 24ωρο, ωστόσο, αυτό δεν προβληματίζει τόσο τους ειδικούς καθώς η θετικότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Με δεδομένο ότι έγιναν περίπου πενταπλάσια τεστ και ο δείκτης θετικότητας έπεσε από το 6,52% της Δευτέρας στο 3,47% της Τρίτης, η ανησυχία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Ο αριθμός των συνέχισε να μειώνεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, φτάνοντας στους 556 παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμα ιδιαίτερη προσοχή. Κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου δείχνει η πανδημία να επιμένει. Επιπλέον, από τη στιγμή που καταγράφονται καθημερινά δεκάδες θάνατοι, 50 νέοι την Τρίτη με το σύνολο να φτάνει στους 11.872, αλλά και με το γεγονός ότι ολοένα και νεότεροι άνθρωποι νοσούν, με τρανό παράδειγμα τον 16χρονο που διασωληνώθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μια πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας δείχνει και η ανάλυση των λυμάτων μεγάλων αστικών περιοχών της χώρας. Σε αρκετές περιοχές συνέχισε να καταγράφεται πτωτική τάση στο ιικό φορτίο, πλην όμως υπάρχουν και άλλες πόλεις στις οποίες έχει σημάνει… συναγερμός.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα και στον Βόλο καταγράφηκαν την εβδομάδα 17 ως 23 Μαΐου τεράστιες αυξήσεις που έφτασαν στο 129% και το 201% αντίστοιχα. Η Αττική παραμένει σταθερή με μείωση μόλις 5% ενώ η Θεσσαλονίκη είχε εμφανή βελτίωση με μείωση 35%. Με εξαίρεση τις δυο πόλεις σε Θεσσαλία και Μαγνησία, αλλά και την Ξάνθη, σε όλες τις περιοχές καταγράφηκε μείωση και αυτό είναι το αισιόδοξο κομμάτι της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας.