: Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, αποκάλυψε πώς μπορούν να μειωθούν τα κατά 25%.

Πώς μπορούν να μειωθούν τα κρούσματα

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, δήλωσε πως το ιικό φορτίο στην Αττική έχει παρουσιάσει σταθεροποιητικές τάσεις, ωστόσο ακόμα παραμένει αρκετά υψηλό.

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι όπως η προηγούμενη, δηλαδή όταν γίνονται πολλά τεστ, θα δούμε κάποια αυξημένα , τα οποία στην Αττική θα κυμαίνονται γύρω στα 1.600. Ο εβδομαδιαίος μέσος βρίσκεται στα 6.800 κρούσματα με μια τάση σταθεροποίησης τις τελευταίες ημέρες. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε πώς λειτουργούν τα . Αν δούμε ότι σταθεροποιούνται, σημαίνει ότι υπάρχει μια ανάσχεση στην περαιτέρω αύξηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αυτή τη φάση φαίνεται να λειτουργούν, ενώ έχουν ενεργοποιήσει ένα μέρος του πληθυσμού να κάνει το .

«Αν λειτουργήσουν τα μέτρα, πράγμα το οποίο θα φανεί αυτή την εβδομάδα και αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, σε μια δύο εβδομάδες θα δούμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξεως του 20-25%. Αυτό είναι σημαντικό να επιτευχθεί ώστε να υπάρχει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα υγείας», κατέληξε.