: Τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη του εμβολιασμού έκανε γνωστά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Ξεπεράσαμε τους 18,1 εκατομμύρια », τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκινώντας την ενημέρωση, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πορεία τους.

Ο κ. Θεμιστοκέους τόνισε ότι «Πάνω από 7,15 εκατ. ή 68,1% του γενικού πληθυσμού, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό», ενώ σημείωσε σε σχέση με τα στοιχεία της αναμνηστικής δόσης «τη στιγμή αυτή οι δικαιούχοι είναι 5,8 εκατομμύρια ποσοστό 81% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί λίγο λιγότερο από 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί, 3.970.000, ποσοστό 62,8% επί των δικαιούχων. Κι ακόμη 825.000 συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει το ραντεβού, ποσοστό 14,5%. Συνολικά δηλαδή 82,5%».

Και πρόσθεσε «οι άνω των 60 της αναμνηστικής δόσης έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 92, 3% και κάτω από τους 60 το 75,2%».

Ακόμη, ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας υπογράμμισε ότι «Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κάνει τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση και τρεις μήνες μετά την πρώτη, στο μονοδοσικό », υπενθυμίζοντας ότι «Έχουν προθεσμία ως τις 31 Ιανουαρίου».

Αναφερόμενος στα εμβόλια των παιδιών, είπε ότι «έχουν εμμβοπλιαστεί 37.000 παιδιά και υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού. Την Παρασκευή δόθηκαν 40.000 περισσότερα ραντεβού».

Στη συνέχεια, ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι «Έχουν κλειστεί περισσότερα από 150.000 ραντεβού πρώτης δόσης για τους άνω των 60».

«Από σήμερα, όσοι έχουν εμβολιαστεί σε χώρα της ΕΕ, θα μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr. Οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν προθεσμία ως τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση προστίμων», τόνισε.