: Στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης των εμβολιασμών αναφέρθηκε, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Πόσο προστατεύουν οι δυο δόσεις από την μετάλλαξη Όμικρον

Υπέρ της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού και με την τάχθηκε μιλώντας στο Newsbomb, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στην σωστή κατεύθυνση αρκεί να εφαρμοστούν. Το ΕΣΥ αντέχει αφού όπως βλέπουμε και από τα παραδείγματα των ξένων χωρών η νόσηση δεν είναι βαριά με την ώστε να πιέζονται οι δομές της υγείας», ανέφερε η κα. Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες όπως οι διασωληνωμένοι θα δούμε αύξηση στα τέλη του Ιανουαρίου περίπου.

Τα και συγκεκριμένα η 3η δόση προστατεύουν πάρα πολύ από τη βαριά νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον, το ίδιο όμως δεν ισχύει όταν κάποιος έχει κάνει μόνο τις δύο δόσεις. Άρα θα πρέπει να προχωρήσουν οι ».

Καλπάζει η θετικότητα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία ξεπερνούν πλέον τις 20.000 καθημερινά, μοιραία αποτυπώνεται και στην αύξηση της θετικότητας του σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ, η θετικότητα σε όλη την επικράτεια φτάνει στο 1,15%, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες που δείχνουν ακόμα πιο επιβαρυμένη εικόνα έχοντας θετικότητα που φτάνει ή και ξεπερνάει το 2%.

Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Αττική έφτασε στο 2,21%, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στο 2,02%, στα Γρεβενά το 2,13%, στη Θεσσαλονίκη το 2%, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών το 3,13%, στην Κέρκυρα το 2,23%, στην Κοζάνη το 2,50%, στη Λακωνία το 2,14%, στη Λέσβο το 2,71%, στη Φλώρινα το 2,20% και στα Χανιά το 2,08%.