Κορωνοϊός: Περιορισμοί και στις λαϊκές αγορές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/03/2020 - 11:58 | Author: Newsroom Ipaidia

Περιορισμούς και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών θέτει το υπ. Ανάπτυξης στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση θα απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση πλαστικών ειδών, ένδυσης, υπόδυσης και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων. Αντίθετα θα συνεχιστεί η διάθεση των νωπών προϊόντων, των τροφίμων και γενικότερα των ειδών καθημερινής ανάγκης, όπως τα χαρτικά.

Η πρωτοβουλία λαμβάνεται σε μία προσπάθεια να αραιώσουν οι πάγκοι απ’ τη λαϊκή και γενικότερα να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το προσωπικό των εταιρειών security που τις επιτηρεί, σύμφωνα και με τις πρόσφατες οδηγίες τις οποίες αποφάσισε και συνέστησε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Εξάλλου η ΠΟΣΠΛΑ είχε αποφασίσει την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στις λαϊκές ζητώντας απ’ τους επαγγελματίες να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών, να χρησιμοποιούν γάντια καθώς και να διαθέτουν και τους καταναλωτές – πελάτες τους.

Κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι ή μένουμε εξοχικό;

Κορωνοϊός: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Κορωνοϊός: Ποιά δρομολόγια αναστέλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι



  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: