Κορονοϊός – Lockdown: «Κλείδωσε» η ΝΕΑ παράταση

Κορονοϊός – Lockdown: «Κλείδωσε» η ΝΕΑ παράταση

: Με δεδομένο ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν για μια εκ νέου επιδείνωση γρήγορα μετά το άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας, όπως όλα δείχνουν στις 7 Δεκεμβρίου δεν θα αρθούν κάποια και ο κυβερνητικός σχεδιασμός μετατίθεται για τις 14 Δεκεμβρίου, ενδεχομένως και ακόμη πιο μετά, κοντά στις γιορτές.

– Τα τελευταία ΝΕΑ

Ξεκάθαρος ήταν άλλωστε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Νίκος Σύψας, ο οποίος μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως «η εκτίμησή μου είναι πως δεν ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω».

Η επιδημία που σταθεροποιήθηκε και παρουσιάζει πτωτική τάση από την προηγούμενη εβδομάδα – χθες μάλιστα η Θεσσαλονίκη κατέγραψε μεγάλη πτώση και ήρθε… δεύτερη μετά την Αττική μετά από πολύ καιρό – πρέπει, κατά τους ειδικούς, να δείξει σημάδια σαφέστερης βελτίωσης.

Παρά τη μείωση του αριθμού των ημερήσιων διαγνώσεων που ανήλθαν στις 1.747 το Σάββατο και στις 1.193 την Κυριακή -σημειώνεται ότι τα Σαββατοκύριακα πάντα είναι λιγότερα τα κρούσματα λόγω λιγότερων τεστ που πραγματοποιούνται-, ο αριθμός των ασθενών που έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους δεν μειώθηκε. Το Σάββατο καταγράφηκε θλιβερό «ρεκόρ» με 121 θανάτους, ενώ και χθες επιπλέον 98 ασθενείς κατέληξαν. Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Νοέμβριος τελειώνει σήμερα διεκδικώντας τον «τίτλο» του πιο φονικού μήνα της επιδημίας στην Ελλάδα. Από το σύνολο των 2.321 θανάτων μέχρι χθες, οι 1.695 (ποσοστό 73%) καταγράφηκαν από την 1η Νοεμβρίου.

Κρίσιμη η σημερινή εβδομάδα

Η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα είναι κρίσιμη, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ειδικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, θα αποτιμηθεί η επίδραση του lockdown και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το σχεδιασμό άρσης των μέτρων.

Δεν αποκλείεται, όμως, οι ανακοινώσεις να αφορούν απλά σε νέα παράταση της καραντίνας μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λοιμωξιολόγοι και οι επιδημιολόγοι σημειώνουν ότι η 7η Δεκεμβρίου είναι νωρίς ακόμη και για την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, εάν συνεχίσει η πτωτική πορεία στα ημερήσια κρούσματα, μεταξύ 14 και 21 Δεκεμβρίου είναι πιθανό ένα μερικό άνοιγμα, έστω κάποιων εμπορικών καταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο της κλειστής εστίασης και κατά τη διάρκεια των εορτών κερδίζει συνέχεια έδαφος.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

Μελέτη: Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του κορονοϊού στο μέλλον

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !