Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι ήταν πολύ ανήσυχοι για τον ιό.

Χιλιάδες άνθρωποι άφησαν σήμερα μηνύματα στον λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Λι Γουενλιάνγκ, του Κινέζου γιατρού που σήμανε συναγερμό για την την επέτειο την ημέρας που ενημερώθηκε για πιθανά κρούσματα ιού που προκαλεί πνευμονία στην Ουχάν και μοιράστηκε τις πληροφορίες αυτές με άλλους γιατρούς.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2019, ο Λι, οφθαλμίατρος σε νοσοκομείο της Ουχάν, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο ιός SARS-CoV-2, είδε ιατρική έκθεση που έδειχνε ότι επιβεβαιώθηκαν στην πόλη πιθανά κρούσματα κορωνοϊού SARS, όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Weibo. Στις αρχές Ιανουαρίου, αφού οι πληροφορίες για «κρούσματα SARS» αναρτήθηκαν σε ομάδα WeChat, ο Λι εκλήθη από την τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση στο Weibo. Στις 12 Ιανουαρίου, πήγε στο νοσοκομείο, όπου προσβλήθηκε από τον ιό που προκαλεί την COVID-19. Πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου του 2020.

Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι ήταν πολύ ανήσυχοι για τον ιό και οι αρχές δέχονταν πυρά για την έλλειψη, όπως θεωρήθηκε, διαφάνειας και τη σκληρή προσέγγιση απέναντι σε μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος όπως ο Λι.