Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, διατηρείται η αισιοδοξία για το εμβόλιο. Άνοδο για τρίτη συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η αισιοδοξία που έφερε η ανακοίνωση για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 διατηρείται.

Επενδυτική στροφή στις αγορές, με τις κυκλικές μετοχές, τραπεζών, ενέργειας, μεταφορών να συνεχίσουν τη θετική τους πορεία και τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες να χάνουν την αίγλη τους.

Άνοδο για τρίτη συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η αισιοδοξία που έφερε η ανακοίνωση για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 διατηρείται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,52%, με τις τράπεζες να υποχωρούν 0,8%. Ο DAX στη Γερμανία καταγράφει άνοδο 0,21%, ο CAC 40 στη Γαλλία κερδίζει 0,29%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο +0,35%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κινείται οριακά αναζητώντας πρόσημο, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται με κέρδη 0,24%.

Τα futures του Dow σημειώνουν άνοδο 0,28%, του S&P 500 0,22%, και του Nasdaq 0,54%.

Με άνοδο, εξάλλου, έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου ο Nikkei έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 29 και πλέον ετών, χάρη στις ελπίδες μεγάλου μέρους των επενδυτών πως θα είναι σύντομα διαθέσιμο αποτελεσματικό εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού και θα υπάρξει ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Nikkei έκλεισε στο +1,78%, στις 25.349,60 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από την 4η Ιουνίου 1991, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 1,66%.

Εχθές, στη Wall Street, σταθερά κερδισμένες ήταν οι κυκλικές μετοχές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν την υψηλή τεχνολογία και να επιστρέφουν σε κλάδους άμεσα συνδεδεμένους με τον οικονομικό κύκλο.

Αποτέλεσμα αυτής της επενδυτικής στροφής ήταν μόνο ο Dow Jones κινηθεί ανοδικά. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι κυκλικές μετοχές, όπως αυτές τραπεζών, ενέργειας, μεταφορών θα συνεχίσουν τη θετική τους πορεία έως και το τέλος του 2020 αν και τονίζουν ότι τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες έχουν χάσει πρόσκαιρα την αίγλη τους.

Μάλιστα, για μία ακόμη συνεδρίαση οι κορυφαίοι τεχνολογικοί όμιλοι που μέχρι πρότινος οδηγούσαν υψηλότερα την αμερικανική αγορά εμφάνισαν μεγάλες απώλειες. Πτώση 3,3% για την Amazon, με τη Zoom Video να υποχωρεί 6,6% (έχοντας χάσει 17% τη Δευτέρα). Στο 1,4% οι απώλειες για την Alphabet και στο 3,5% για τη Microsoft.