Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, αυτή την στιγμή φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα σημειώνοντας πως «έχουμε λιγότερα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Η κυρία Γκάγκα σημείωσε πάντως πως «εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές, ενώ κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν».

Στην συνέχεια μίλησε για το κατά πόσο υπάρχουν περιστατικά εμβολιασμένων τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Όπως είπε, «γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματα τους άρχισαν πριν ή εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια αυτής αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο που έχουμε περίπου 5.000 εισαγωγές είχαμε μόνο 2 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν και χρειάσθηκε να νοσηλευτούν, όμως ήταν και οι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο και είναι πολύ σημαντικό».

Η ίδια επεσήμανε πως για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι 2 δόσεις του . Για το φάρμακο του Ισραήλ ανέφερε πως είναι ένα αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να λειτουργεί και έχει γίνει η πρώτη μελέτη φάσης 1. Σχετικά με την άρση των περιορισμών υπογράμμισε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η μετακίνηση μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα και γι αυτό πρέπει να προσέχουμε.