: «Η εκτίμησή μας είναι ότι θα έχουμε εντός του Δεκεμβρίου την πρώτη παρτίδα εμβολίων. Υπάρχει πλήρες σχέδιο που έχει αναπτυχθεί για την προτεραιοποίηση των αναγκών του , οι οποίοι θα αρχίσουν εντός του μήνα Ιανουαρίου» ανέφερε, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κορονοϊός: Βεβαίωση για όσους κάνουν το

«Η εκτίμησή μας είναι ότι θα έχουμε εντός του Δεκεμβρίου την πρώτη παρτίδα Υπάρχει πλήρες σχέδιο που έχει αναπτυχθεί για την προτεραιοποίηση των αναγκών του εμβολιασμού, οι οποίοι θα αρχίσουν εντός του μήνα Ιανουαρίου. Θα μπορέσουμε να έχουμε εμβολιάσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό για να αναχαιτίσουμε την πανδημία αυτή», επισήμανε στην τηλεόραση του MEGA, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Δύσκολη η μεταφορά του εμβολίου λόγω των συνθηκών συντήρησης

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

«Η δυσκολία είναι στη μεταφορά και στην αποθήκευση. Ακόμη, είναι δύσκολο για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός καθώς είναι μικρός ο χρόνος που το εμβόλιο θα μπορεί να μείνει εκτός πάγου», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής αλλά θα υπάρξει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης του κόσμου για τη σημασία του εμβολίου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πάμε όλοι στο εμβόλιο».

«Προφανώς θα υπάρξει εμβολιασμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου και καλό θα είναι να εμβολιαστούν και οι βουλευτές για να δώσουμε όλοι το καλό παράδειγμα στους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, κάθε πολίτης που θα εμβολιάζεται θα παίρνει βεβαίωση ότι έχει ήδη κάνει το εμβόλιο.    Το πιστοποιητικό θα βοηθά να αποφευχθούν οι διπλοεμβολιασμοί και κάθε πολίτης θα μπορεί να το αξιοποιεί για δική του χρήση. «Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί η ίδια η αγορά να ρυθμίσει τα ζητήματα με την προστασία, ήδη υπάρχει ευρύτατη συζήτηση – όχι ακόμα σε επίπεδο κανόνων δικαίου, περισσότερο σε επιστημονικό επίπεδο – για το αν θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μεταφορών με την βεβαίωση», σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης.