: Σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον ΕΟΔΥ και τα νέα μέτρα για τους θα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Την Τετάρτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Αρκουμανέα στη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ ενώ την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για το πλαίσιο λειτουργίας ειδικά για τους

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές τις σχετικές επισημάνσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας λέγοντας ότι τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός είπε ότι την Τετάρτη «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους ».

Μιλώντας γενικότερα για την πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους υπουργούς ότι ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο προσθέτοντας πως «αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα». Παράλληλα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ».

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb για τη θέση Αρκουμανέα τα ονόματα που «παίζουν», χωρίς να υπάρχει όμως κάτι το οριστικό ακόμα είναι:

Παγώνα Λάγιου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόεδρος και Πρόσεδρη

Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard, ΗΠΑ.

Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine που πρόσφατα έλαβε και πανεπιστημιακή έδρα στην Ελλάδα.

Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου εκτός από τα παραπάνω ονόματα, υπάρχουν σκέψεις και για επιστήμονες που είναι μέλη της Επιτροπής των Ειδικών.

Ενδείξεις για το σκεπτικό των ανακοινώσεων της Τετάρτης έδωσε το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είαι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας». Σε χώρους μικτούς, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

«Αυτή τη στιγμή, άπαξ η πολιτεία και έχει εμβόλιο δεν κλείνει η οικονομία και δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης για το συγκεκριμένο θέμα.