Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Πότε θα βγει

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/03/2020 - 12:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ – Πότε αναμένεται – Δικαιούχοι – Προϋποθέσεις – Ανατροπές στην έκδοση του νέου κοινωφελούς προγραμμάτος του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση δήμων, Περιφερειών και φορέων.

Όπως αναφέρει στο workenter.gr άμεσος συνεργάτης του κ. Γιάννη Βρούτση, το νέο πρόγραμμα θα δημοσιευθεί στα "τέλη Μαρτίου".

Με βάση την ίδια πηγή, ο συνολικός αριθμός των θέσεων θα κυμανθεί στις 36.500.

Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμενόταν να εκδοθεί πολύ νωρίτερα. Η δημοσιοποίησή του έλαβε συνεχείς αναβολές.

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Ποιοί θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τις 36.500 θέσεις

Το νέο πρόγραμμα:

Θα απευθύνεται σε ανέργους του ΟΑΕΔ που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες

Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας

ΟΑΕΔ – Επίδομα μακροχρονίως ανέργων: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

ΟΑΕΔ: Δείτε ποιό πρόγραμμα παίρνει παράταση

ΟΑΕΔ: Ποιοί θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τις 36.500 θέσεις

ΟΑΕΔ: Ποιό πρόγραμμα παίρνει παράταση

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: