Κινητοποίηση εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28/1 για το ωράριο των νηπιαγωγείων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/01/2021 - 18:34 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 26/01/2021 - 18:35

Την άμεση απόσυρση της απόφασης που δημοσιεύτηκε στις 15/1 σε ΦΕΚ και αλλάζει την ώρα αποχώρησης των (από τις 13.00 στις 13.10) από τα Νηπιαγωγεία, ζήτησαν με Συγκεντρώσεις στην Αθήνα στο και σε άλλες πόλεις, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ».

Θυμίζουμε ότι με την ΥΑ αυτή η κυβέρνηση αύξησε το ωράριο των νηπιαγωγών κατά 1 ώρα την εβδομάδα μετά από αυτή του 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κατά 2,5 - 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Στη συγκέντρωση στο υπουργεόπ, εκπρόσωποι ΣΥΛΛΟΓΩΝ της Αττικής κατήγγειλαν την απόφαση του υπουργείου αναδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα των Nηπιαγωγείων στα οποία η κυβέρνηση επιλέγει να κλείνει τα μάτια, αλλά δημιουργεί και επιπλέον προβλήματα λειτουργίας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά αλλά και στους ίδιους τους γονείς.

Την ίδια ώρα που τα Νηπιαγωγεία λειτουργούν με ελλείψεις σε υποδομές με ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό, με τις Nηπιαγωγούς να τρέχουν και να μην φτάνουν στη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει το ωράριο των Νηπιαγωγών ως άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Υπ. Παιδείας Φίλη που είχε αυξήσει το ωράριό τους το 2016 κατά 2,5 - 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Οι εκπαιδευτικοί βρήκαν για μια ακόμα φορά τις πόρτες του Υπ. Παιδείας κλειστές και από εκεί απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη στα Προπύλαια, μαζί με φοιτητές και μαθητές. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τα Γρεβενά, τη Βέροια το Κιλκίς, τη Λάρισα, στον Βόλο… • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: