Κεντρικές Τράπεζες: Πρώτο σημαντικό βήμα για τη «γέννηση» ψηφιακού νομίσματος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/02/2020 - 11:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού νομίσματος από τις κεντρικές τράπεζες που επιχειρούν να καλύψουν το προβάδισμα της Κίνας και να εισέλθουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

 

Οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών Βρετανίας, Ευρωζώνης, Ιαπωνίας, Καναδά, Σουηδίας και Ελβετίας προγραμματίζουν την πρώτη τους συνάντηση στα μέσα Απριλίου στην Ουάσιγκτον, ώστε να συζητήσουν ζητήματα ασφαλείας και εναρμόνισης των διασυνοριακών διαδικασιών εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών, τα οποία χρειάζεται να διευθετηθούν ώστε να λάβει «σάρκα και οστά» το εγχείρημα του ψηφιακού νομίσματος, αναφέρει δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Nikkei».

Οι έξι κεντρικές τράπεζες σχεδιάζουν τη δημοσιοποίηση προκαταρκτικής έκθεσης τον Ιούνιο και την τελική έκθεση το φθινόπωρο, αναφέρει η εφημερίδα. Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο επισπεύδουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων, καθώς η πρωτοβουλία του Facebook με το Libra εγείρει ερωτήματα μήπως ο έλεγχος του χρήματος πάψει να αποτελεί προνόμιο των εθνικών αρχών και κεντρικών τραπεζών τις επόμενες δεκαετίες.

Εκ των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, η Κίνα έχει πρωτοπορήσει στη δημιουργία του δικού της κρυπτονομίσματος. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας έχει αναλάβει μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα, βραχυπρόθεσμα όμως δεν σχεδιάζει την έκδοση ψηφιακού νομίσματος. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso