Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, μετά την προκήρυξη του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου.

«Το είπαμε, το κάνουμε πράξη! Η ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης αποτελεί έργο πνοής για τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο κ. Καράογλου, σημειώνοντας ότι ο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι ο εποπτεύων φορέας της ΔΕΘ και επιβλέπει το έργο της ανάπλασης. «Με την προκήρυξη του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προχωρούμε με συνέπεια στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πατρίδα μας, ανοίγοντας το δρόμο ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη», επισήμανε.

Πρόσθεσε πως με την παράδοση του νέου συγκροτήματος Εκθεσιακών και Συνεδριακών εγκαταστάσεων το 2026, η Θεσσαλονίκη καθιερώνεται ως διεθνής επιχειρηματικός και τουριστικός προορισμός, ενώ οι Θεσσαλονικείς θα απολαμβάνουν έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου περίπου 60 στρεμμάτων, στην “καρδιά” του μητροπολιτικού κέντρου της πόλης, κατάλληλο για υπαίθριες πολιτιστικές και εκθεσιακές χρήσεις.

«Με την εμβληματική παρέμβαση που υλοποιούμε, η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως έχει όραμα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετουσιώνει τις ευκαιρίες σε πράξεις και είναι έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις της νέας εποχής», υπογράμμισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.