Για , το οποίο έχει επιφέρει «ανακούφιση» στους καταναλωτές για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι το μέτρο ισχύει σε πάνω από 17 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρείες διανομής προϊόντων. Σήμερα στον ιστότοπο e-Καταναλωτής αναρτήθηκαν οι νέες λίστες για τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιεύει το υπουργείο Ανάπτυξης, στο 92% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», οι τιμές βρίσκονται σε μια σταθερή τροχιά ή ακόμα, σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιάζουν καθοδικές τάσεις.

Διαβάστε τις νέες λίστες για το καλάθι του νοικοκυριού

Το μέτρο έχει κρατήσει για 10η εβδομάδα σταθερές τις τιμές, με βάση και τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Αναλυτικά, από το σύνολο 833 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

στα 55, ποσοστό 7%, η τιμή μειώθηκε,
στα 714, ποσοστό 85%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
και σε 64, ποσοστό 8%, η τιμή αυξήθηκε.

Σημειώνεται ότι εντός ου τρέχοντος μήνα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή άλλω δυο νέα «καλάθια» τα οποία είναι του «φούρνου» και του «κρεοπωλείου».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, οι συζητήσεις με κρεοπώλες και αρτοποιούς είναι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις ώστε να αγοράζουν οι καταναλωτές, προϊόντα με προστατευμένες τιμές.

Χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο είναι τα τρία είδη κρέατος που αναμένεται να μπουν στο «Καλάθι του κρεοπωλείου». Όσο για το «Καλάθι του φούρνου», που προγραμματίζεται από τον Γενάρη, αναμένεται να μπει το ψωμί αλλά και κάποια αρτοσκευάσματα.