: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για τους κινδύνους από τον που ξεκινά και θα διαρκέσει αρκετές μέρες.

Από σήμερα ξεκινά ο καύσωνας που θα σαρώσει τα επόμενα 24ωρα της χώρα μας με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί ότι το κύμα ζέστης θα συνοδευτεί και από καταιγίδες ενώ ζήτησε και προσοχή στους βοριάδες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινά από σήμερα καθώς «οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα εξαπλώνονται και θα μεταφέρουν τις θερμές αέριες μάζες από τα δυτικά της Ευρώπης».

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής θα είναι να δούμε θερμοκρασίες στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου προς τα ανατολικά, είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ ζητώντας «πολύ μεγάλη προσοχή στον λίβα που θα συνοδεύσει τις υψηλές αυτές τιμές καθώς κατεβάζει αρκετά τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

«Δεν αποκλείεται να δούμε να σπάει το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου» συμπλήρωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι «το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδνίας προς Πέλλα, Πιερία, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, προς την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο κα τη δυτική Στερεά».,

«Την Πέμπτη όμως καθώς θα κατέβει μια ψυχρή αέρια μάζα από τα Βαλκάνια στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα έχουμε καταιγίδες τα απογεύματα» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης