: Σήμερα τα σύννεφα θα είναι αρκετά πυκνά και κατά τόπους θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές , σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, αν και θα ξεκινήσει η μέρα με κάποια συννεφιά δεν αναμένονται κάποια φαινόμενα μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι. Στην κεντρική και βόρεια χώρα, θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας αλλά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις ανατολικές – βορειοανατολικές περιοχές αλλά και στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα υπάρξουν κάποιες τοπικές συννεφιές νωρίς το πρωί, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες ωστόσο μετά το μεσημέρι τα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ στα ορεινά της Πέλλας και της Ημαθίας δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Από την επόμενη εβδομάδα, προς το βράδυ της Δευτέρας ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ προειδοποιεί για επιδείνωση του στα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες και ίσως την Τρίτη τα φαινόμενα να κινηθούν ανατολικότερα.