Ο Υπουργός Υγείας τόνισε μεταξύ άλλων πως «Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η για τον κορονοϊό εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις».

Αναφερόμενος στον , τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, «θωρακίζουμε τα παιδιά». Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο. «Η Ελλάδα είναι στον όπως και στη φιλοσοφία της: πάνω από τις ανατολικές χώρες αλλά κάτω από τις δυτικές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει» εξήγησε και προσέθεσε ότι οι ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία.