Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς και άλλα φορολογικά θέματα θα συζητηθούν στην συνάντηση που έχουν σήμερα (11-12.30μμ) με τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν αναμένεται να είναι οι φορολογικοί έλεγχοι και οι στόχοι των εσόδων ενώ στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το θέμα των δύο νομοσχεδίων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Για τα δύο νομοσχέδια η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τα καταθέσει το συντομότερο στη Βουλή.

Ωστόσο πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και αντιρρήσεις από την πλευρά των θεσμών. Αυτά αφορούν τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους επαγγελματίες τον οποίο προτείνει η ελληνική πλευρά προκειμένου μέσω αυτού να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με τα POS. Επίσης και στο θέμα των αδήλωτων εισοδημάτων οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πάντως εφικτή την συμφωνία και την κατάθεση των δύο νομοσχεδίων το συντομότερο τη Βουλή