Ο πρωθυπουργός , βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Στέγη για νέους».

Τι είναι το πρόγραμμα «Στέγη για νέους»

«Όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό στο τέλος της τετραετίας και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνούμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάνε τους πολίτες στα μάτια και να τους λένε, παρά τις δυσκολίες, τα είπαμε και τα κάναμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τα γαλάζια στελέχη, δίνοντας έτσι και…οδηγίες προς ναυτιλλομένους για υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου κατά τόπους.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι το δίχτυ στήριξης προς τους πολίτες δεν εξαντλείται σε όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί, όσο και αν απέφυγε να προσδιορίσει νέες παρεμβάσεις μέχρις ότου να δρομολογηθούν οι προγραμματισμένες κινήσεις στήριξης. «Σας διαβεβαιώνω ότι με το Οικονομικό Επιτελείο φροντίζουμε πάντα ώστε να υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση που η κρίση αυτή κρατήσει περισσότερο από αυτό το οποίο περιμένουμε», υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα γίνει και με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, με την κυβέρνηση να προγραμματίζει ένεση 2 δις ευρώ που, προφανώς, θα αφορά και νέες παρεμβάσεις.

Εκτός αυτού, όμως, χθες ο πρωθυπουργός «έδειξε» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες προς μια παρέμβαση για να στηριχτούν νέοι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των . «Να διαβεβαιώσω τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης στους οποίους κατοικεί ο νεότερος πληθυσμός της χώρας, ότι η αναπτυξιακή μας πολιτική πρωτίστως στρέφεται σήμερα στους νέους μας. Και γι’ αυτό και δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα έχουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εξαγγελίες», είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης υπαινίχθηκε την παρέμβαση που δουλεύεται εδώ και καιρό στο κυβερνητικό επιτελείο για ένα σχέδιο επιδότησης κατοικίας για νέους και νέα ζευγάρια. Το σχέδιο δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο, ήδη όμως από το συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου προ ημερών ο πρωθυπουργός έδωσε μια γεύση, μιλώντας για κίνητρα, προκειμένου να ξαναμπούν στην αγορά παραμελημένα, άδεια διαμερίσματα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Για να λειτουργήσει το σχέδιο, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιου είδους κρατική επιδότηση, αλλά οι λεπτομέρειες είναι ακόμα προς επεξεργασία.