Έρχεται ο νέος ΚΟΚ- Τί θα ισχύει για τα βαρέα οχήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/03/2018 - 11:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Έρχεται ο νέος και μαζί του φέρνει δραστικές αλλαγές για τους επαγγελματίες οδηγούς βαρέων .

Συγκεκριμένα, ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πως σε περίπτωση που τα φορτηγά, τα λεωφορεία και οι νταλίκες κινούνται συνέχεια στην αριστερή λωρίδα ή τη χρησιμοποιούν για προσπεράσεις, προβλέπεται η απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 30 ημέρες. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής, το δίπλωμα αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επανέκδοσή του.

Σημειώνεται ότι εν ώρα οδήγησης, η χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνον όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται το κινητό τηλέφωνο με ασύρματο Bluetooth, ενώ η χρήση ακουστικών (hands free) απαγορεύεται.

Παράλληλα καταργείται η διάταξη με την οποία αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 10 ημερών μειώνεται στο μισό. Ο νέος νόμος ταξινομεί τις παραβάσεις του ΚΟΚ σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.

Πιο συγκεκριμένα, τα για την πρώτη κατηγορίας είναι μέχρι 100 ευρώ, για τη δεύτερη από 101 έως 300 ευρώ και για την τρίτη από 301 έως 600 ευρώ.

Loading...
  • europalso   ideascentral