Έρχεται μπαράζ πληρωμών: Ποιοί θα πληρωθούν έως την Πρωτοχρονιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/12/2020 - 14:08 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 30/12/2020 - 14:10

: Ποιοί θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι και άνεργοι θα πληρωθούν για το τέλος του 2020. Δείτε αναλυτικά στο ipaidia.gr.

Οι πληρωμές μέχρι 31 Ιανουαρίου και τον Ιανουάριο

Έως την ερχόμενη Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς πληρώνονται οι επιδοματούχοι του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), άνεργοι του ΟΑΕΔ αλλά και οι ασφαλισμένοι μη μισθωτοί του ΕΦΚΑ που έχουν επιστροφή από τις εισφορές του 2019. Στην αντίπερα όχθη, άλλες κατηγορίες εργαζομένων και δικαιούχων θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη, καθώς οι πληρωμές που τους αφορούν τοποθετούνται εντός Ιανουαρίου.

Εργαζόμενοι – αναστολές

Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου ξεκινά η διαδικασία πληρωμών των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, στους δικαιούχους. Η διαδικασία καταβολών θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου. Στο παρά πέντε πριν την εκπνοή του χρόνου εξοφλούνται :

Διπλό επίδομα σε 256.562 νοικοκυριά, που καλύπτουν 482.335 ωφελούμενους. Οι επιδοματούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν το ποσό του επιδόματος που παίρνουν κάθε μήνα επί δυο.

Αποζημίωση αναστολών Δεκεμβρίου

Τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο θα καταβληθούν  έως 12 Ιανουαρίου. Για κάθε μέρα αναστολής ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι οι δηλώσεις των αναστολών, τόσο για κλειστούς με κρατική εντολή όσο και για πληττόμενους βάσει ΚΑΔ θα υποβάλλονται από 8 έως 31 Δεκεμβρίου με βάση κοινή προθεσμία.

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές Δεκεμβρίου - Ημερομηνία

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Το σχέδιο Κεραμέως για το άνοιγμα σχολείων - Testing παιδιών και δασκάλων

ΟΑΕΔ - Επίδομα 400 ευρώ: ΝΕΕΣ πληρωμές

Συντάξεις: Ποιοί θα δουν αυξήσεις έως και 173 ευρώ το μήνα - Αλλαγές για τον ΟΓΑ

Υπόλοιπα Δώρου Χριστουγέννων

Οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων τον Ιανουάριο και έως 31/1 από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως

31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Εφάπαξ επίδομα σε επιστήμονες - Όσα πρέπει να ξέρετε στο ipaidia.gr

Για τον Ιανουάριο παραπέμπεται και η πληρωμή του ειδικού εφάπαξ επιδόματος σε επιστήμονες, δηλαδή σε γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, μηχανικούς, εργολήπτες, γεωτεχνικούς, δικαστικούς επιμελητές, οικονομολόγους. Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση δικαιούνται μόνο όσοι έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση αναμένεται να είναι της τάξης των 400 ευρώ και θα καταβληθεί μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για τον καθορισμό των δικαιούχων, του ύψους του επιδόματος, των εισοδηματικών κριτηρίων, των όρων, των προυποθέσεων της διαδικασίας κλπ. Σε κάθε περίπτωση, η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αναδρομικά κληρονόμων

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου μπορούν οι δικαιούχοι κληρονόμοι των 172.222 θανόντων συνταξιούχων να επισυνάπτουν στην αίτησή τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνταν ο θανών ανάλογα με το κληρονομικό τους δικαίωμα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ και εντός Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι τακτικές, εμβόλιμες πληρωμές με τις οποίες θα εξοφλούνται σταδιακά οι κληρονόμοι – δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται πως ζητούνται 3 πιστοποιητικά :

 • Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς.
 • Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης.
 • Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών.
 • Συνταξιούχοι του Δημοσίου: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 11.254 ευρώ και το μέσο ποσό στα 990 ευρώ.
 • Συνταξιούχοι του ΙΚΑ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 5.839 ευρώ και το μέσο στα 623 ευρώ.
 • Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 10.284 ευρώ και το μέσο στα 647 ευρώ.
 • Συνταξιούχοι από ΟΓΑ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 1.726 ευρώ και το μέσο στα 242 ευρώ.
 • Συνταξιούχοι του ΝΑΤ: Το μέγιστο ποσό φτάνει στα 6.054 ευρώ και το μέσο στα 1.153 ευρώ.
  Επίδομα παιδιού

Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει δεύτερη, συμπληρωματική πληρωμή του για όλους όσοι υποβάλλουν αίτηση από  28 Δεκεμβρίου έως 15/1. Υπενθυμίζεται πως  28 Δεκεμβρίου άνοιξε ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις Α21 για τους δικαιούχους που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση αλλά και για όσους ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή. Οι αιτήσεις Α21 θα συνεχίζονται έως 15 Ιανουαρίου και ακολούθως θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή για τους τελευταίους δικαιούχους του 2020.



 • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr







  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: