Επίδομα ενοικίου: Ποιοί πρέπει να κάνουν νέα αίτηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/01/2020 - 14:25 | Author: Newsroom Ipaidia

:  Μέχρι την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να υποβάλουν για το όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος προκειμένου να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης.

Σημειώνεται ότι την παραπάνω ημερομηνία συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων για το που εγκρίθηκαν έως και 31 Ιουλίου 2019.

Επίδομα γέννας: Έτσι θα πάρετε τα 2.000 ευρώ

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του (όπως λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, λήξη άδειας διαμονής, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν.

Επιπλέον επισημαίνεται πως στους δικαιούχους του επιδόματος θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Επίδομα γέννας-Μιχαηλίδου: Πότε αναμένεται η πρώτη δόση

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για 6 ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσοι εξ’ αυτών έχουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην αίτηση, μπορούν εντός του Ιανουαρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

Τέλος επισημαίνεται πως ο θα καταβάλει την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου το επίδομα στέγασης στους .

ΟΠΕΚΑ: Ποιές οικογένειες μπορούν να πάρουν έως 420 ευρώ το μήνα

Συντάξεις – Επιδόματα: Συνεχίζονται οι πληρωμές – Ημερομηνίες  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: