Επίδομα 400 ευρώ: Δικαιούχοι και αιτήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/01/2021 - 13:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανοίγει η ειδική πλατφόρμα για αιτήσεις και δηλώσεις ώστε να εκταμιευτούν 50 εκατομμύρια ευρώ  για το που θα δωθούν σε επιστήμονες κι ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Πιό συγκεκριμένα αφορά κατηγορίες εργαζομένων, που μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει επιδόματα για στήριξη από την πανδημία,πέραν από ένα επίδομα 400 ευρώ από την πρώτη φάση βοήθειας σε πληττόμενους κλάδους.

Δικαιούχοι για το επίδομα 400 ευρώ

Γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές αποτελούν τις επαγγελματικές κατηγορίες με τους δικαιούχους.

Επειδή δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020, δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το Taxis οπότε θα πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020, προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα 400 ευρώ.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα το λάβουν όλοι ή αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια, παράμετρος που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 καθώς αναμένεται να φανεί από τις αιτήσεις αν πρόκεται υπερκαλυφθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τους αιτούντες το επίδομα 400 ευρώ από τον αριθμό των αιτήσεων.

Άνοιγμα σχολείων - Μαζάνης: Να κάνουμε click at school - Θα κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: