Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έδειξαν οι κλινικές μελέτες της – Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του FDA+

Αποτελεσματικό κατά 90,7% αποδείχτηκε το της Pfizer στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης Covid σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα κλινικών δοκιμών που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Η Pfizer υπέβαλε τις πληροφορίες αυτές στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος αναμενόταν να δημοσιεύσει τη δική του ανάλυση των δεδομένων αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στις δοκιμές της Pfizer, έλαβαν μια δόση 10 μικρογραμμαρίων, μικρότερη από αυτή των 30 μικρογραμμαρίων που χορηγείται σε ενήλικες. Η εταιρεία είπε ότι η δοσολογία ήταν ασφαλής και ότι οι συμμετέχοντες στη δοκιμή εμφάνισαν μόνο ήπιες παρενέργειες.

Από τα 2.268 παιδιά των δοκιμών, σε περισσότερα από τα μισά χορηγήθηκε το κανονικό φάρμακο σε σχέση με το placebo. Δεκαέξι παιδιά που έλαβαν το placebo, εμφάνισαν συμπτώματα της Covid-19, σε σύγκριση με τρία που έλαβαν το εμβόλιο, αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%.

Σημειώνεται πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η εισήγηση συμβούλων στον FDA για την έγκριση ή μη της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5-11 ετών, ενώ οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει να διαθέτουν το για όσους είναι 12 ετών και άνω.