: Βήματα προς την κανονικότητα κάνουν οι εμβολιασμένοι, μόλις περάσει το απαραίτητο διάστημα για απόκτηση ανοσίας σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Πότε σταματάνε τα self test για τους

Η κυβέρνηση εξετάζει για όσους εμβολιαστεί να είναι ελεύθερη είσοδος χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης.

Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογή τους αυτός πιθανότατα να ξεκινά όταν και τα θα είναι διαθέσιμα για όλους, στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μίλησε στο ίδιο μέσο.

Παράλληλα, η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους εκτιμάται πως θα συνεπάγεται και την μη υποχρέωση για μάσκα. Τα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν ως έχουν κλειστούς χώρους και καταστήματα εστίασης, με πιθανή τροποποίηση τους να συζητηθεί, το επόμενο διάστημα εντός πλαισίου ενός διαφορετικού πακέτου μέτρων.

Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού από την 1η Ιούλιου, τόνισε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega το Σάββατο.

Ερωτηθείς για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους, ο κ. Σκέρτσος απέρριψε κατηγορηματικά τον όρο «προνόμια» και εξήγησε ότι αυτό το οποίο έχει συμβεί εδώ και ενάμισι χρόνο είναι ότι «εφαρμόζουμε μέτρα δημόσιας υγείας τα οποία έχουν περιστείλει τα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε ένα ύψιστο αγαθό: την υγεία των πολλών και ειδικά των πιο ευάλωτων. Από τη στιγμή που εμβολιάζονται όμως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι είναι ότι όσο μεγαλώνει ο βαθμός ανοσίας της κοινωνίας και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος να νοσούν οι πιο ευάλωτοι από μας και να επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν ξανά, από το φθινόπωρο για παράδειγμα, καθολικά μέτρα, τα οποία θα περιορίζουν τις ζωές των εμβολιασμένων.Μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους».

Κατ’ επέκταση όπως τόνισε εκείνοι που θα επιμείνουν να μένουν ανεμβολίαστοι πρέπει να ξέρουν ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν κλπ.

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή επιδομάτων -Πότε θα πληρωθεί η τρίτη δόση για το επίδομα παιδιού

ΟΑΕΔ -Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ποιοί θα πάρουν έξτρα «μπόνους»

Τι θα ισχύσει με τις άδειες και τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ λόγω πανδημίας