: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τους 35-39, που θέλουν να κλείσουν ραντεβού και με τα τέσσερα εμβόλια, , Moderna, και .

Τι ισχύει για όσους νόσησαν

Η «Επιχείρηση Ελευθερία» προχωράει και σε λίγο καιρό θα ανοίξει η πλατφόρμα για νέες ηλικιακές ομάδες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η δυναμικότητα και ο αριθμός των  θα αυξάνεται σταδιακά. Μέχρι τη Δευτέρα 24/05 ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων ανέβηκε στο 20%, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους την Δευτέρα.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά  η συντριπτική πλειοψηφία των ξεπερνάει το 90%. Ο κ. Θεμστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.