Ο υπουργός υγείας, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Evening Report» του Action 24, αναφέρθηκε στις κατ’ οίκον επισκέψεις για τον εμβολιασμό.

Τι είπε για τις των εμβολίων

Ο υπουργός, σχετικά με τις  ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων τόνισε πώς είναι απειροελάχιστες σε σχέση με τις ευεργετικές συνέπειές τους. «Αυτό το λένε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, o FDA στην Αμερική και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των γιατρών και ειδικών στον κόσμο.

Μια γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά έχει 20.000 φορές παραπάνω πιθανότητες να κάνει θρόμβωση. Ένας άνδρας που καπνίζει και πίνει επίσης. Ρωτήστε τους δυστυχείς αυτούς συμπολίτες μας που είχαν έναν δικό τους άνθρωπό τους στην Εντατική, που έπρεπε να διασωληνωθεί, που δεν μπορούσε να αναπνεύσει, που δεν ήξερε αν θα τα καταφέρει την επόμενη μέρα. Αυτή η τραγική κατάσταση αγωνίας που έχουν βιώσει οι Έλληνες, και ειδικά αυτοί που έχουν νοσήσει και οι οικογένειές τους, δεν συγκρίνεται με το να πάει κανείς να εμβολιαστεί επειδή υπάρχουν κάποιες πολύ σπάνιες » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς το θέμα των μασκών, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι «οι κανόνες Δημόσιας Υγείας είναι συγκεκριμένοι. Όταν τα υγειονομικά στοιχεία το επιτρέψουν, θα βγάλουμε όλοι μαζί τις μας» και πρόσθεσε:

«Θα τελειώσουμε την ώρα που δεν θα υπάρχει ούτε ένα κρούσμα. Για να γίνει, όμως, αυτό, έχουμε δρόμο ακόμα. Το πολλαπλό σε ένα ποσοστό, και σε ένα ακόμη πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ο εμβολιασμός, οδηγούν προς αυτό το σημείο. Αν είμαστε προσεκτικοί και τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι σίγουρο ότι τα επόμενα κύματα – αν υπάρξουν – θα είναι πολύ μικρότερα και θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με πολύ καλύτερα μέσα».