: Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού ανέφερε πως τα πράγματα εξελίσσονται καλά εκτός από χθες που καταγράφηκε μια μικρή έξαρση στο δείκτη θετικότητας.

Τι είπε για τις θρομβώσεις

Όπως εξήγησε η ίδια στο ΘΕΜΑ 104,6, ήταν αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς ελέχθηκαν μόνο αυτοί που είχαν συμπτώματα και ήταν πολύ πιθανό να είναι θετικοί ή υπήρχε κάποιος λόγος να κάνουν PCR.

Η κ. Λινού εξέφρασε την ελπίδα να προλάβουμε να πριν έχουμε και στη χώρα μας πολλά περιστατικά , το οποίο είναι πολύ μεταδοτικό. Έαν προλάβουμε δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο ’22 με ασφάλεια ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι αργήσαμε στην αρχή αλλά όπως είπε τώρα είναι αυτό που θα έπρεπε να πετύχουμε από την αρχή, λίγο πάνω από 100.000 δόσεις την ημέρα. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη αύξηση αλλά αυτό θα ισχύσει εφόσον έχουμε περισσότερα εμβόλια.

Σχετικά με τα περιστατικά  εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα και η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εμβολιάζονται με το και το Johnson & Johnson μεγαλύτερα άτομα και κυρίως άνδρες. Δεν θα έπρεπε να γίνεται (σσ ο εμβολιασμός σε νεώτερες ηλικίες) και δεν το κάνει καμία χώρα πλέον. Όπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mrna, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mrna γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο».

Σύμφωνα με την ίδια, ίσως να μην έχουμε πετύχει πλήρη ανοσία πριν το τέλος του καλοκαιριού αλλά θα είμαστε πολύ καλύτερα.

Εμβολιασμοί: Για ποιούς ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια

Εμβόλιο: Αυτές είναι οι συχνότερες παρενέργειες -Γιατί δηλώνονται στην Κίτρινη Κάρτα του ΕΟΦ

Κορονοϊός- Μόσιαλος: Θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια για αρκετά χρόνια