: Ανοίγει στις 26 Μαΐου η πλατφόρμα για τους 35 – 39 ετών με όλα τα εμβόλια όπως έκανε γνωστό, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στις 26 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους «σε λίγη ώρα ξεπερνάμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 75.000 εμβολιασμούς, και τα ραντεβού είναι κοντά στα 100.000. περισσότεροι από 3 εκατ. έχουν κάνει μια δόση, και περισσότεροι από 1,7 εκατ. συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό».

Ο ίδιος υποστήριξε πως η επιλογή των εμβολίων θα γίνεται όταν ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει να κλείσει το ραντεβού:

/BioNTech
Moderna
Johnson & Johnson

Κατά τα άλλα, ο κ. Θεμιστοκλέους, τόνισε πως σήμερα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα 75.000 πολίτες και τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%. Τέλος, τόνισε ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.

Νωρίτερα, η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι κάποιος που έχει νοσήσει με, μπορεί να εμβολιαστεί με μία δόση, από έξι έως δώδεκα μήνες μετά τη νόσηση. Συγκεκριμένα η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε σχετικά με το εμβολιαστικό σχήμα για τα άτομα που έχουν νοσήσει ότι αρχικά το κριτήριο ήταν ότι η επαναλοίμωξη ήταν σπάνια 3 μήνες μετά τη νόσηση. Έτσι είχε επικρατήσει ο κανόνας για 2 δόσεις μετά το τρίμηνο. Εντούτοις, νεότερες μελέτες έδειξαν ότι ή ανοσία είναι μεγαλύτερης διάρκειας ακόμα, φτάνοντας ακόμα και τους 12 μήνες μετά τη νόσηση.

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 και για τα 4 εμβόλια

Κορονοϊός – Δημόπουλος: Μπορεί ο εμβολιασμένος να μεταδώσει το ιό;

Κορονοϊός: Ξεκινούν οι 16άρηδες τον εμβολιασμό