: Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο αν τελικά μπορεί ο εμβολιασμένος να μεταδώσει το ιό.

Τι είπε για τις παρενέργειες

Όπως αποκάλυψε ο κ. Δημόπουλος, ο μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι.

Ως εκ τούτου, τόνισε, μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» (δηλαδή νεότεροι) σπεύδουν να.

Στόχος, συμπλήρωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της ». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.