– Μέχρι τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της , με 400 ευρώ, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ, που απευθύνεται σε 50.000 ανέργους, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Στόχος του προγράμματος είναι η σύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς. Όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις θα λάβουν το πλήρες εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της σελίδας της gov.gr

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για να υποβάλετε την αίτηση, θα πρέπει να:

είστε εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ ανεξαρτήτως αν λαμβάνετε επίδομα ανεργίας ή όχι.

έχετε ηλικία άνω των 18 ετών

είστε απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

να επισυνάψετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ