«Χιλιάδες προσλήψεις γίνονται», μέσα από τις «Ημέρες Καριέρας», – Στην επιτυχία που σημειώνουν οι «Ημέρες Καριέρας» και στις αλλαγές που, αναφέρθηκε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο Έθνος και στην Ημερησία.

Ο ίδιος είπε πως «Δύο χρόνια μετά, διοργανώνουμε την 20η εκδήλωση “Ημέρες Καριέρας”, όπου 115 επιχειρήσεις προσφέρουν πάνω από 2.700 θέσεις εργασίας. (…) Είναι μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίας», επισημαίνοντας ότι η ανταπόκριση ήταν «τεράστια». «Πάνω από 3.500 άνθρωποι (για πάνω από 2.700 θέσεις εργασίας) χθες και σήμερα έχουν περάσει από την εκδήλωση και έχουν μιλήσει με τις επιχειρήσεις» .

και όλα τα επίπεδα εξειδίκευσης.

«Χιλιάδες προσλήψεις γίνονται», μέσα από τις «Ημέρες Καριέρας», σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ.

Μίλησε για το «οξύμωρο» που παρατηρείται στον χώρο της εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει υψηλό, ενώ παράλληλα «οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους».

Αναφορικά με την κατάρτιση, ο κ. Πρωτοψάλτης επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει να κάνει ακόμη πολύ δουλειά, ωστόσο «έχουν γίνει τα πρώτα σημαντικά βήματα».

Αισιόδοξος για μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%

Ερωτηθείς πότε εκτιμά ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα πέσει κάτω από το 10%, τόνισε: «Εγώ αυτό που λέω στους συνεργάτες μου κάθε μέρα: Πάμε όσο γίνεται πιο δυνατά και πιο γρήγορα. Πατάμε το πετάλι μέχρι το τέρμα. Τέρμα τα γκάζια. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει, είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα πετύχουμε αυτόν το στόχο».

«Καλά τα επιδόματα και τα βοηθήματα, αλλά είναι προσωρινή ανακούφιση. Ο κόσμος θέλει δουλειά», τόνισε.

Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο επίδομα ανεργίας. Πάνω σε αυτή τη βάση κοιτάμε να δούμε πώς θα μπορούσαμε να διασυνδέσουμε περισσότερο το επίδομα ανεργίας με τον ασφαλιστικό βίο, δηλαδή πόσα ένσημα έχει πληρώσει κάποιος, πόσο έχει συνεισφέρει στην ασφάλιση κατά της ανεργίας και στο μισθολογικό. Και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαφοροποίηση, που θα ήταν αυξημένο το επίδομα τους πρώτους μήνες και μετά πιο χαμηλά. Είναι κάτι που μελετάμε. Μπορεί η ΔΥΠΑ στο μέλλον να εισηγηθεί κάποιες αλλαγές στον υπουργό, αλλά είμαι μακριά από αυτό ακόμα».

Οσον αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι «πάρα πολλοί λίγοι παίρνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, όταν τελειώνουν οι 12 μήνες. Κι αυτό κοιτάμε μήπως υπάρχει δυνατότητα να επεκταθεί, ειδικά σε αυτούς που έχουν πληρώσει πάρα πολλά χρόνια και με υψηλούς μισθούς, μέσα στο σύστημα της ασφάλισης».