Οι τελευταίες πληροφορίες από την Τουρκία δείχνουν ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις κάλπες και τα αναμένεται να δουν στο φως της δημοσιότητας μετά τις 18.00, δίχως τις τουρκικές αρχές να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο και να τονίζουν ότι η ψηφοφορία ενδέχεται να πάρει παράταση σε κάποιες περιοχές, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Στο , το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και η ηγεσία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης () ψηφίζουν «ναι». Το στρατόπεδο του «ναι» ενισχύουν κάποιες μικρότερες

Οι τελευταίες προβλέψεις

«Οι δικές μας πληροφορίες και οι ενδείξεις που λαμβάνουμε δείχνουν ότι το «ναι» βρίσκεται μπροστά. Κάποιοι αναλυτές, μας μιλούν για μια άνετη νίκη. Ωστόσο, προσωπικά επιλέγω να αναμείνω τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Σε ένα περιβάλλον πόλωσης και έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο και σενάριο». Αυτά επισημαίνει στην Κ καλά ενημερωμένη πηγή από τον κύκλο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος. Παρά το γεγονός ότι μοιράζεται το κλίμα αισιοδοξίας του Προεδρικού και της Πρωθυπουργίας, η πηγή μας δεν βιάζεται να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή και οι κύκλοι της αντιπολίτευσης εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένοι κύκλοι η πρόβλεψη του αποτελέσματος του λίγες μόλις ώρες πριν το άνοιγμα των καλπών είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα. Παρόλα αυτά, η αντιπολίτευση διατηρεί την αισιοδοξία της για ένα «καλό αποτέλεσμα» το βράδυ της Κυριακής. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια διακυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης () μερίδες της κοινωνίας σε σημαντικά προπύργια του συντηρητικού στρατοπέδου είναι ιδιαίτερα θετικό. Η εν λόγω εικόνα αναπτερώνει το ηθικό της αντιπολίτευσης καθώς για πρώτη φορά υποστηρικτές του ΑΚΡ διαφωνούν δημοσίως με την πολιτική γραμμή και τις επιλογές του Προέδρου .

Στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τελευταίες και αναλύσεις δείχνουν ότι σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας το «όχι» έχει ξεπεράσει προ πολλού το «ναι». Στην , 3 με 4 μονάδες χωρίζουν πλέον τα δυο στρατόπεδα. Παρόμοια εικόνα εκπέμπουν και άλλα αστικά κέντρα, στα οποία το κυβερνών κόμμα είχε επικρατήσει κατά τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2015.

Στον αντίποδα οι κύκλοι του ΑΚΡ, παρά το ότι αποδέχονται το γεγονός ότι μια μερίδα της κομματικής βάσης επιλέγει σήμερα να γυρίσει την πλάτη της στο κόμμα και στον Πρόεδρο Ερντογάν, δεν βιάζονται να καταλήξουν σε βιαστικά συμπεράσματα. Ηγετικά στελέχη του κόμματος προβλέπουν ότι η επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, τα τελευταία μηνύματα του Προέδρου και του Πρωθυπουργού Μπιν Αλί Γιλντιρίμ και οι προσωπικές επαφές των βουλευτών και υπουργών με τους ψηφοφόρους, τελικά θα αλλάξουν την συνολική εικόνα το βράδυ της Κυριακής και θα ανοίξουν τον δρόμο για την επικράτηση του «».