Αμέσως μετά και την έγκριση του Ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών, κάτι που όπως εκτιμάται αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Στην τελική ευθεία για την πολυαναμενόμενη «αλλαγή σελίδας» έχει εισέλθει η καθώς ολοκληρώνεται ο τελευταίος γύρος επαφών της διοίκησης και των συμβούλων της έκδοσης με τους ξένους θεσμικούς.

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της για να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου.  Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί και η συμφωνία με το CVC.

Οι μέχρι σήμερα παρουσιάσεις δείχνουν ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον με τις πληροφορίες να αναφέρουν ως δεύτερο «σίγουρο» χαρτί στην αύξηση κεφαλαίου την EBRD, με κεφάλαια της τάξης των 70 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά και την έγκριση του Ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών, κάτι που όπως εκτιμάται αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Κοντά στα  €9 η τιμή διάθεσης των μετοχών

Με την έγκριση του Δελτίου, θα καθοριστεί το εύρος του αριθμού των νέων μετοχών, καθώς και η τιμή διάθεσης αυτών. Η πρόσφατη συμφωνία με τη CVC φανερώνει πως το έυρος των θα είναι περίπου στα 8,5 με 9 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το CVC ως Cornerstone Επενδυτής έχει συμφωνήσει να εγγραφεί για την αγορά εκδοθησομένων κοινών μετοχών της ΔΕΗ με συνολική δέσμευση που δεν θα υπερβαίνει τα €395 εκατομμύρια, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, περιλαμβανόμενου του ότι η τιμή διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών δεν θα υπερβαίνει τα €9 ανά μετοχή.

Η συναλλαγή θα γίνει μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, με την δέσμευση του επενδυτή ότι δεν θα πουλήσει πριν την πάροδο 6 μηνών.

Τα τελευταία δεδομένα για τη συμμετοχή του Υπερταμείου

η απόφαση του «Υπερταμείου», για τη στάση που θα κρατήσει στην αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες το Υπερταμείο (η Ελληνική

Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας -ΕΕΣΥΠ) –κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Οικονομικών- πρόκειται να διαθέσει κάποια κεφάλαια, συμμετέχοντας σε ένα βαθμό στην αύξηση κεφαλαίου για να διατηρήσει τη συμμετοχή του στο 34%.

Το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστεί να καταβάλει εξαρτάται από τα κεφάλαια που τελικά θα αντλήσει η ΔΕΗ, αλλά και από την τιμή που θα δοθούν οι νέες μετοχές