Τις τελευταίες εκκρεμότητες σε σχέση με την μεγάλη των 8.171 μόνιμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των διευθετούν στο ενόψει της δημοσιοποίησής της τα επόμενα 24ωρα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται να συνεδριάσει εντός της ημέρα η Ελάσσων Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής η οποία είναι επταμελής και συγκροτείται από δύο Αντιπροέδρους και τους Προέδρους των Τμημάτων, ενώ προεδρεύει ο αρχαιότερος Αντιπρόεδρος με μοναδικό θέμα: Τον περιορισμό των προτιμήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη για τους 8.171 μόνιμους στην καθαριότητα από περίπου 500 (σ.σ. όσοι, δηλαδή, είναι οι φορείς -325 δήμοι, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΔΕΥΑ) σε 100 «για λόγους υπέρτερου εθνικού συμφέροντος» όπως είναι η καθαριότητα των πόλεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο θεωρούν ότι εφόσον οι επιλογές των υποψηφίων είναι όσοι και οι φορείς που έχουν ζητήσει τις θέσεις, όπως προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος (2190/94) της Ανεξάρτητης Αρχής αλλά και σχετική απόφαση του ΣτΕ, είναι αδύνατο να προλάβουν να εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες των διοριστέων έως τις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των «παρατασιούχων». Αποτέλεσμα, να υπάρξει πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, καθώς θα αποψιλωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και άρα δεν θα μπορεί να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων.

Γι’ αυτό η σκέψη είναι να περιοριστούν οι επιλογές των υποψηφίων προκειμένου η διαδικασία να κινηθεί γρηγορότερα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργείται μείζων πρόβλημα. Για το λόγο αυτό είναι πιθανόν να αποφασιστεί ένα «πλαφόν» 100 επιλογών που θεωρείται αρκετά υψηλό σχεδόν για το σύνολο των υποψηφίων.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ