Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα σκαριά είναι έξι νέοι διαγωνισμοί . Το των 6 προκηρύξεων για την έκδοσή τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Πιο αναλυτικά, όπως γίνεται γνωστό, η σειρά με την οποία θα εκδοθούν οι προκηρύξεις αλλά και ο ακριβής χρόνος της έκδοσής τους θα εξαρτηθούν από το πότε οι φορείς θα αποστείλουν το αντίστοιχο έγγραφο συμφωνίας με το σχέδιο της προκήρυξης και ανάλογα με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών (διάλυση και επαναλειτουργία της Βουλής).

Συγκεκριμένα:

52 προσλήψεις στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ένα βήμα πριν το Εθνικό Τυπογραφείο είναι νέα προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για 52 μόνιμες θέσεις μονίμου προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ΠΕ και ΤΕ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr θα ζητηθούν ειδικότητες όπως ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ διοικητικού Λογιστικού και ΠΕ Οικονομικού. Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να «τρέξει» μέσα στο Φεβρουάριο.

29 άτομα σε Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων

Με 29 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύονται Τοπικοί Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Συγκεκριμένα στα σκαριά είναι σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Β’ και Γ’ Ζώνης Μεσσαράς, για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αχέροντα Γλυκής, για την πλήρωση δύο (2) θέσεων Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Μικρού Μοναστηρίου, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Βέροιας, για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αραπίτσης Ναούσης και για την πλήρωση μίας (1) θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Πρασινάδας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, για την πλήρωση δώδεκα (12) θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ Πεδιαδων Θεσσαλονικης – Λαγκαδα, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Μποϊδα – Μαυρης.

72 θέσεις σε Επιμελητήρια

Το πράσινο φως από τους φορείς περιμένει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιλογής προσωπικού προκειμένου να προχωρήσει την προκήρυξη που επεξεργάζεται για την πρόσληψη 72 μονίμων σε επιμελητήρια και πιο συγκεκριμένα πλήρωση δύο (2) θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ημαθίας, για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την πλήρωση εξήντα τεσσάρων (64) Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Σερρών.

80 μόνιμοι σε 13 φορείς του Δημοσίου

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα προκήρυξη για 80 μόνιμες θέσεις σε 13 φορείς του Δημοσίου. Θα προσληφθεί προσωπικό σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, Ακαδημία Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ΕΚΔΔΑ, Υπουργείο Εσωτερικών, κ.α. Αναμεσά στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι διοικητικοί, βιβλιοθηκονόμοι, οδηγοί, εργάτες, μηχανικοί κ.α.

Η αναλυτική κατανομή των θέσεων είναι: (31) θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στις Εθνικές Βιβλιοθήκες, (14) θέσεις ΠΕ κατηγορίας του Υπουργείου Εσωτερικών, (3) θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΔΔΑ, (5) θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ κατηγορίας της Ακαδημίας Αθηνών, 1 θέση ΔΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, 1 θέση ΠΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, 2 θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, 8 θέσεις ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., 1 θέση ΠΕ κατηγορίας της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, 1 θέση ΠΕ κατηγορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, (8) θέσεις ΠΕ κατηγορίας του ΕΛΓΑ, (1) θέση ΠΕ Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ και (4) θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΟΜΕ.

7.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Εως τις αρχές Φεβρουαρίου θα εκδοθούν σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio, οι προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη γενική παιδεία και εκπαίδευση (1ΓΕ-2ΓΕ/2023). Υπάρχει καθημερινή συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ για την έγκαιρη υλοποίηση των διαδικασιών. Η λήξη των αιτήσεων τοποθετείται για τα τέλη του Φεβρουαρίου ώστε να μην συμπέσει με τις εκλογές.

Υπολογίζεται ότι για φέτος οι προσλήψεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα αγγίξουν τις 7.000. Σε πρώτη φάση οι υποψήφιοι θα κάνουν για αιτήσεις τους και αργότερα μετά το Πάσχα το υπουργείο θα ανακοινώσει την αναλυτική κατανομή των διορισμών ανά ειδικότητα.

187 μόνιμες προσλήψεις σε 2 υπουργεία

Νέα προκήρυξη για 187 νέες μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει το Ανωτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σύμφωνα με εγγραφο που δημοσιευτηκε στη Διαύγεια. Μέσω της προκηρυξη θα προσληφθούν 126 άτομα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και 61 άτομα στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Οι θέσεις στα δύο υπουργεία θα καλυφθούν με μία κοινή προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ.

Για τις 126 θέσεις στο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Οι θέσεις αυτές κατανέμονται στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.

Για τις 61 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Οι ειδικότητες που θα ζητούνται δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά ούτε και το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της προκήρυξης. Το πιθανότερο σενάριο είναι η συγκεκριμένη προκήρυξη να εκδοθεί μετά τις εκλογές, αφού αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ ετοιμάζει τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και τις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών.

Σχεδόν η μία στις δύο θέσεις των εγκεκριμένων μόνιμων προσλήψεων του τρέχοντος θα καλυφθούν από πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Συνολικά 8.383 απόφοιτοι σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διοριστούν μέσα στο 2023 ενώ πιο συγκεκριμένα οι 5.495 θέσεις (31% του συνόλου) είναι κατηγορίας ΠΕ (πανεπιστημιακή εκπαίδευση), και οι 2.888 (16%) κατηγορίας ΤΕ (τεχνολογική εκπαίδευση).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ