ΟΔΗΓΟΣ με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το που έρχεται το επόμενο διάστημα – Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις .

ΝΕΕΣ προσλήψεις σε δήμους, υπουργεία, περιφέρειες και διάφορους φορείς  – Θα προσληφθούν 5.641 μόνιμοι υπάλληλοι μέσω τριών διαφορετικών προκηρύξεων οι οποίες βρίσκονται σε φάση έκδοσης.

Το νέο μόνιμο προσωπικό θα καταλάβει θέσεις σε:

Υπουργεία
Δήμους
Περιφέρειες
Εποπτευόμενους φορείς υπουργείων
Ανεξάρτητες Αρχές
Εθνικό Τυπογραφείο
Επιτροπή Βιοηθικής

Δικαίωμα συμμετοχής στους νέους διαγωνισμούς έχουν οι 14.874 επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Γ/2022).

Η αναλογία επιτυχίας διαμορφώνεται στο (εξαιρετικά ευνοϊκό) 1/2,7 . Αυτό σημαίνει ότι ανά περίπου τρεις υποψηφίους διορίζεται ο ένας καλύτερος.

Πού οι προσλήψεις

141 μόνιμοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ): Θα προσληφθούν υποψήφιοι των βαθμίδων ΠΕ και ΤΕ. Η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας
5.500 μόνιμοι σε όλο το Δημόσιο με δύο προκηρύξεις: Η πρώτη προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 3.700 υποψηφίων ΠΕ και η δεύτερη προκήρυξη θα προβλέπει την επιλογή 1.800 υποψηφίων ΤΕ

ΑΣΕΠ Προκηρύξεις: 5.641 μόνιμοι σε δήμους, υπουργεία, φορείς

Όλοι οι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (14.875 υποψήφιοι) οφείλουν να δημιουργήσουν Μητρώο στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ (όσοι δεν διαθέτουν) ή να το ελέγξουν και να το επικαιροποιήσουν (όσοι διαθέτουν).

ΠΗΓΗ WORKENTER