Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρωμές για τα 534 ευρώ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/05/2020 - 15:29 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με την σκοπού προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

«Από σήμερα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση για να πάρουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ ειδικές κατηγορίες εργαζομένων όπως μισθωτοί του τουριστικού-επισιτιστικού κλάδου, των οποίων το επίδομα ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο, οικοδόμοι, φορτοεκφορτωτές, τουριστικοί συνοδοί, αποκλειστικοί νοσοκόμοι κ.α.», είπε.

«Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή όλο τον Μάιο, πρέπει να υποβάλλουν από τις 18 Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου δηλώσεις, ώστε να καταβληθεί στους εργαζόμενους η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τον τρέχοντα μήνα», σημείωσε, ενώ ανακοίνωσε και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα καταβληθεί το επίδομα.

«Η θα πραγματοποιηθεί από 5 Ιουνίου έως 10 Ιουνίου και οι δεν απαιτείται να κάνουν καμία αίτηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν, θα λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση ανάλογα με τις μέρες που μένουν σε παράταση αναστολής, με βάση υπολογισμού το ποσό που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες και ανέρχεται στα . Η καταβολή αυτή θα πραγματοποιηθεί από 10 Ιουνίου έως και 12 Ιουνίου».

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιές νέες κατηγορίες εργαζομένων θα το λάβουν

ΟΠΕΚΑ-Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνουν οι αιτήσεις

Επίδομα 600 ευρώ: Παράταση για τις αιτήσεις των επιστημόνων  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: