: Το πρωί της Δευτέρας άνοιξαν τα καταστήματα ΟΠΑΠ PLAY, ενώ από Δευτέρα θα λειτουργήσουν ξανά τα μετά από 7 μήνες.

Επί τάπητος αναμένεται να θέσουν οι λοιμωξιολόγοι, ίσως και αυτή την εβδομάδα, την επαναφορά της σε μπαρ και εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μουσική θα επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου, ενώ το τελευταίο μέτρο που εξετάζεται είναι η άρση της από τις 12.30 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 το πρωί.

Υπολογίζεται ότι το μέτρο του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας θα τελειώσει μέσα Ιουνίου.

Παράλληλα, έτοιμος να ζητήσει να ανοίξουν όλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αν οι δείκτες της πανδημίας εξακολουθήσουν να είναι πτωτικοί εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα, όσα μπορούμε, πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα , όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100 ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε κοστίζει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τόνισε πως επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας ενώ ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά ότι εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, «δεν θα πούμε όχι εμείς»

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

Όπως είπε, δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12:30 ενώ για τα δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.