Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί υπέβαλαν λανθασμένα συμπληρωμένες αιτήσεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή myθέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με το workenter, την στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στις 28 Απριλίου την τρίτη πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης εκατοντάδες δικαιούχοι δεν θα δουν αύξηση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για ένα λάθος πάτημα στο πληκτρολόγιο.

Για ένα λάθος πάτημα στο πλήκτρο του υπολογιστή χιλιάδες δικαιούχοι χάνουν το επίδομα θέρμανσης και απορρίπτονται καθώς το MyΘέρμανση δέχεται μεν τις αιτήσεις αλλά όχι διορθώσεις λαθών που έγιναν κατά τη συμπλήρωση των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί. Πολίτες που διαπιστώνουν το λάθος βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και ζητούν να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για να μπορέσουν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις

Επίδομα θέρμανσης: Χάνεται και για ένα λάθος …κλικ

Λανθασμένα συμπληρωμένες αιτήσεις για την είσπραξη του επιδόματος θέρμανσης δέχεται η ηλεκτρονική εφαρμογή myΘέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Στη συνέχεια απορρίπτει τις αιτήσεις μη επιτρέποντας στους αιτούντες φορολογούμενους να προβούν σε διορθώσεις με αποτέλεσμα να χάνουν το επίδομα!

. Δεν μπορούν να εισπράξουν το επίδομα πλέον διότι οι λανθασμένα συμπληρωμένες αιτήσεις τους δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή MyΘέρμανση σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες αιτήσεων επιδότησης δεν έκανε αυτόματη επιβεβαίωση στοιχείων και δεν έβγαζε μήνυμα λάθους αν κάποιος δεν συμπλήρωνε σωστά τα στοιχεία του.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να αποκλείονται της επιδότησης φτωχά νοικοκυριά, ηλικιωμένοι ή ΑμΕΑ που πληρούν όλα τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια βάσει της φορολογικής επειδή δεν είχαν την άνεση να μπορούν να χειριστούν αλάνθαστα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Για τις οικογένειες με παιδιά το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο και έτσι διαμορφώνεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί, σε 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και σε 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά.

Επίδομα Θέρμανσης: Δείτε όλα τα δικαιολογητικά για αίτηση στο myΘέρμανση

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω στοιχεία:

Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)
Το ονοματεπώνυμό σας
Τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του
Την ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία
Τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας
Τη ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρού-μενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος
Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης
Το είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας
Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ