: Αλλαγή της τελευταίας στιγμής – Αυτά θα ισχύουν για τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) – Τις επόμενες ώρες η ΚΥΑ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μόνο οι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης θα μπορούν από σήμερα να επισκέπτονται τους υπαίθριους χώρους των κέντρων διασκέδασης (μπουζούκια) και των κλαμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ, που αναμένεται σε λίγες ώρες, θα προβλέπει ότι από σήμερα 16 Ιουλίου στους εξωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης δεν θα μπορούν να εισέρχονται οι μη , αλλά και ούτε όσοι έχουν κάνει .

Επίσης τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν με 85% χωρητικότητα και μόνο για καθήμενους (κανένας όρθιος).

Απαγόρευση κυκλοφορίας - περιοχές επιπέδου 4 ή 3: Υπεύθυνες δηλώσεις κυκλοφορίας - Οδηγίες

Σε ό,τι αφορά στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης η ΚΥΑ θα ορίζει πως απαιτείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Στην ουσία πρόκειται για μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newsbomb εκτιμήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι εικόνες συνωστισμού στα μπαρ το προηγούμενο διάστημα.

Αναφορικά με την του εμβολιασμού στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα παρέχεται το δικαίωμα στον εργοδότη να ενημερώνεται για τι ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

Επίσης για όσους δεν εμβολιαστούν και τεθούν σε αναστολή, δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής.

Για το δημόσιο θα υπάρξει σχετική διάταξη που θα δεν θα συνδέει τον εμβολιασμό με την ενεργοποίηση του πειθαρχικού συμβουλίου.