Ποιοί θα πάρουν αυξημένο επίδομα θέρμανσης – – Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δείχνει κοινωνική ευαισθησία αλλά και η δημοσιονομική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η Ελλάδα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το κράτος θα δώσει επίδομα θέρμανσης και μάλιστα για οικογένειες με παιδιά, αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το επόμενο διάστημα θα έρθει καινούργιο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα για την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Αναφερόμενος στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η αντιμετώπισή της ενισχύεται μέσω της ΑΑΔΕ με ελέγχους και διασταυρώσεις ενώ ολοκληρώνεται τους πρώτους μήνες του 2024 η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η αντιμετώπιση και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής θα στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στην χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το ποσοστό της φοροδιαφυγής

Τέλος, είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το ποσοστό της φοροδιαφυγής, ωστόσο μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες έχει διαπιστωθεί ότι για βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουμε δεκαπλασιασμό των εισοδημάτων που δηλώνονται και αυτό κάτι λέει».