Το είναι ο πενταψήφιος αριθμός στον οποίο κάθε μέρα στέλνουν SMS εκατομμύρια πολίτες με τους για τη μετακίνηση τύπου Β για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, περίπτερα, τράπεζες, άσκηση και οι μετακινήσεις που επιτρέπονται. Σε ποιά περίπτωση εμφανίζεται ειδοποίηση χρέωσης ενώ η υπηρεσία είναι δωρεάν


Στο στέλνουν SMS εκταμμύρια πολίτες με τους για τη μετακίνηση τύπου Β. Δηλαδή για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, περίπτερα, τράπεζες, άσκηση και όσες μετακινήσεις επιτρέπονται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζεται η ειδοποίηση χρέωσης, αλλά τονίζεται ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν Συγκεκριμένα, κατά την αποστολή ενδέχεται να δειτε ειδοποίηση για χρέωση. Ωστόσο αυτή η ειδοποίηση δεν είναι από της εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Προέρχεται από τις ρυθμίσεις του κινητού. Ο λόγος για τον οποίο τα κινητά έχουν πολλές φορές μια τέτοια ρύθμιση είναι ότι συνήθως τα 5ψηφια έχουν χρέωση. Αυτό που ισχύει είναι ότι η αποστολή και λήψη μηνυμάτων SMS στο που αφορά τη δήλωση μετακίνησης είναι δωρεάν.

Αν εμφανιστεί η ειδοποίηση χρέωσης από το 13033 πάτησε στο «Αποστολή».

Αν δεν μπορείς να στείλεις μήνυμα στο 13033, ενδέχεται να έχεις ενεργοποιήσει τη φραγή SMS σε 5ψήφια, από τις ρυθμίσεις του κινητού.

Για απενεργοποίηση:

Πήγαινε στις «Ρυθμίσεις»

Πάτησε στις «Εφαρμογές»

Επίλεξε «Δικαιώματα» ή «Ειδική Πρόσβαση» από το μενού στα δεξιά

Επίλεξε «Πρόσβαση σε SMS ειδικής χρέωσης» ή «Χρήση Προηγμένων Υπηρεσιών Μηνυμάτων Κειμένου»

Επίλεξε το «Ερώτηση» αν θέλεις να βλέπεις την ειδοποίηση ή «Να επιτρέπεται πάντα»

Οι ρυθμίσεις φραγής του κινητού δεν απενεργοποιούν τη φραγή δικτύου σε 5ψηφια που μπορεί να έχεις κάνει από το δίκτυο.

Το SMS στο 13033 οι κωδικοί

 

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Δηλαδή για μίνι μάρκετ γράφουμε «2 ονοματεπώνυμο και σιεύθυνση κατοικίας».

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών

Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση Κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Δείτε ακόμη: