«Η κυβέρνηση μπορούσε εδώ και μήνες να υλοποιήσει μια σειρά από προγράμματα μέσω για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, χωρίς καμιά επιβάρυνση για τα δημόσια ταμεία», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5», κατηγορώντας την ότι δεν το έκανε. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

«Αξιοποιώντας την πρωτοφανή ευελιξία του , και χωρίς τη συνήθη γραφειοκρατία, μπορούσε να προσλάβει έκτακτο προσωπικό σε , υγεία και μεταφορές, να προμηθευτεί ατομικά θρανία και μέσα προστασίας στα , να δημιουργήσει ΜΕΘ και να αγοράσει λεωφορεία και συρμούς», τόνισε. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί «δεν προχώρησε όλους αυτούς τους μήνες στην αξιοποίηση αυτών των χρημάτων», τα οποία «σε συνδυασμό με το μαξιλάρι ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών, θα διαμόρφωναν ένα διαφορετικό τοπίο στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «σε αντίθεση με άλλες χώρες που υλοποιούν ισχυρά προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η αδράνεια της κυβέρνησης επιτείνει την ύφεση», ενώ έκανε λόγο για «τεράστιες κοινωνικές συνέπειες», «κλίμα ανασφάλειας στις επιχειρήσεις» και «ανεργία που καλπάζει». «Η έκθεση Πισσαρίδη δείχνει ότι όλα αυτά είναι ένα σχέδιο εκκαθάρισης από τους μικρομεσαίους, ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλειας και εξαΰλωσης των εργασιακών σχέσεων», υποστήριξε.