• Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Voucher – Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: "Οι παθογένειες δεν έχουν επιλυθεί"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2017 - 16:50 | Author: Newsroom Ipaidia

Voucher – : Αναρτήθηκε η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων στο πρόγραμμα«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της περιόδου 2017-2018 της ΕΕΤΑΑ. Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις, καθώς και την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, είναι στις 9/6 στις 24.00.

Παιδικοί Σταθμοί 2017-2018 – Ειδική εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων  εδώ

Το πρόγραμμα ξεκίνησε εγκαίρως, δεν επιλύθηκαν όμως προβλήματα” ανέφερε μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9”.

 

Αναγνωρίζοντας ότι φέτος το πρόγραμμα άνοιξε εγκαίρως, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης , έκανε λόγο για παθογένειες οι οποίες δεν έχουν επιλυθεί στο σύστημα των με χρηματοδότηση του , τονίζοντας ότι το σύστημα ζητά το φετινό εκκαθαριστικό των γονέων, σε μία εποχή, όπως είπε, που οι περισσότεροι δεν έχουν καταθέσει ακόμη φορολογική δήλωση.

“Έγινε μεν εγκαίρως η προκήρυξη, ωστόσο ξεκινούν χωρίς να έχουν επιλυθεί σοβαρά ζητήματα. Εφόσον δεν έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους, είχαμε ζητήσει να ισχύει το παλαιότερο εκκαθαριστικό. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό, τουλάχιστον προς το παρόν”.

“Υπάρχουν καταγγελίες από γονείς που λένε ότι όταν επικοινώνησαν με κάποιους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, τις προηγούμενες μέρες για να ρωτήσουν τους είπαν ότι “αν θέλετε να σας προκρατήσουμε θέση και να αποδεκτούμε το voucher πρέπει να καταβάλετε αυτό το ποσό ή θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι εκτός απο το voucher θα πληρώνετε και τόσα το μήνα για κάποιες επιπλέον υπηρεσίες”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών.

Ο κ. Δανιηλίδης εκτίμησε πως το προηγούμενο σύστημα που ίσχυε ήταν πιο αποτελεσματικό και δίκαιο για τις οικογένειες

“Εμείς πέρσι επισημάναμε κάποιες παθογένειες. Ομόφωνα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, όλοι οι δήμαρχοι, απορρίψαμε το σύστημα voucher και είπαμε να επανέλθει το προηγούμενο όπου οι γονείς με αίτηση έβαζαν με σειρά προτεραιότητας 4-5 σταθμούς και ανάλογα με τη μοριοδότηση, επιλέγονταν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πού τοποθετείται το παιδί τους”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική η της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

,

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ», ενώ αναφορικά με το οικογενειακό εισόδημα:

-Με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ

-Με δυο παιδιά τις 30.000

-Με τρία παιδιά τις 33.000 ευρώ και

-Με περισσότερα από τρία παιδιά μέχρι 35.000 ευρώ.

Παράλληλα οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
Να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.
Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).Για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:– την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).– Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

 

Παιδικοί Σταθμοί 2017-2018– Αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017-2018 εδώ

Παιδικοί Σταθμοί 2017-2018 – Αίτηση υποψηφίων [Οδηγίες αίτησης – απαιτούμενα δικαιολογητικά] [Δείγμα αίτησης (κενή)] εδώ

– Ανακοίνωση για τις/τους αιτούσες/αιτούντες εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ

Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Αιτήσεις στο eetaa.gr

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: