Τουριστική εκπαίδευση: Συνάντηση Κουντουρά με τους διευθυντές των ΙΕΚ

Τουριστική εκπαίδευση: Συνάντηση Κουντουρά με τους διευθυντές των ΙΕΚ

Για την αναβάθμιση της παρεχόμενης τουριστικής εκπαίδευσης συζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά με τους διευθυντές των ΙΕΚ του υπουργείου.

Η υπουργός ενημερώθηκε για τις επιμέρους ανάγκες κάθε ΙΕΚ ξεχωριστά και συζήτησε θέματα και προτάσεις που αποσκοπούν στη βέλτιστη δυνατή λειτουργία των δομών των ΙΕΚ, στις ανάγκες στελέχωσης τους, καθώς και στην παροχή προγραμμάτων σπουδών και ειδικοτήτων στη βάση των σύγχρονων αναγκών της τουριστικής αγοράς.

Επίσης συμφωνα με το “Εθνος” συζητήθηκαν τρόποι για την εντατική προώθηση και προβολή των προσφερόμενων προγραμμάτων τουριστικών σπουδών, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις δυνατότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΙΕΚ του υπουργείου και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι το σύνολο των προτάσεων των ΙΕΚ θα εξεταστούν και θα ενταχθούν στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό που καταρτίζεται για την τουριστική εκπαίδευση.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, η διευθύντρια Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου, κ. Ανδριάνα Μακρανδρέου, η προϊσταμένη του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, κ. Ρόζα Δελατόλα και οι διευθυντές των ΙΕΚ Αναβύσσου, Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ηρακλείου, Γαλαξιδίου, Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !