Το μουσικό Γυμνάσιο που δεν υπάρχουν καθηγητές … μουσικής!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2015 - 13:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Το μουσικό Γυμνάσιο που δεν υπάρχουν καθηγητές … μουσικής!

Δεν νοείται μουσικό σχολείο, χωρίς μουσικά μαθήματα δηλώνουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, και για το λόγο αυτό αποφάσισαν την κατάληψη της σχολικής τους μονάδας από σήμερα.

Κύρια, οι μαθητές των ήχων και των μουσικών όπως αυτοχαρακτηρίζονται, αιτούνται την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών μουσικής, δεδομένου ότι από την αρχή της σχολικής περιόδου, υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση τους που αφορά στη μουσική παιδεία και μάλιστα στα μαθήματα επιλογής.

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει υποβληθεί σχετικό υπόμνημα στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ανδρέα Ταξάκη, και δεδομένου ότι σχετικό πρόβλημα έρχεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια με την αρχή της σχολικής χρονιάς, το πρόβλημα των αναπληρωτών παραμένει, με συνέπεια λόγω της κατάστασης να αποφασισθεί η κατάληψη των μαθητών.

Οι ίδιοι επισημαίνουν συμφωνα με το dikaiologitika.gr ότι ενώ έλαβαν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την προηγούμενη εβδομάδα, και ενώ είχαν ενημέρωση σχετική με την κάλυψη των καθηγητών μουσικής, εντούτοις τίποτε το νέο δεν υπήρξε. Οι μαθητές θα αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, αυτό που επισημαίνουν όμως είναι ότι τα κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά τη μουσική, όσο υπάρχουν τόσο δυσχεραίνουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Επίσης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου επαναφέρουν το ζήτημα του κτηριακού προβλήματος, δεδομένου ότι ο χώρος που στεγάζεται το σχολείο σε συνάρτηση με την αύξηση των μαθητών του δημιουργεί τις ευνόητες δυσλειτουργίες.

Επανειλημμένως γονείς μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τις ελλείψεις, ενώ η κατάσταση εντείνεται όποτε χρειαστεί κάποιες αίθουσες να έχουν πολλαπλή χρήση.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: